Nederlandsche Sport (1897) 782

Dublin Core

Title

Nederlandsche Sport (1897) 782

Tijdschrift Item Type Metadata

Titel

Nederlandsche Sport (1897) 782

Jaar van uitgave

1897

Tijdschrift

Nederlandsche Sport

Golfredacteur

T.

Nummer

782

Text

Golfmatch der Doornsche Golf-Club

Begunstigd door ideaal weder om golf te spelen, had op 3 Juli j.l. wederom eene huishoudelijke golfmatch plaats op het terrein der D.G.C.

Het was een handicap-wedstrijd, eerst een dame-single, dan een heeren-single en ten slotte een four-some.

Mevrouw Hooft-Labouchere won eerstgenoemde wedstrijden, de 9 holes spelende in 66 strokes. Haar handicap was 5 strokes.

De heeren-single werd gewonnen door Mr. J.D. van Ewijck, die de 18 holes speelde in 52+49=101 slagen; zijn handicap van 3 strokes er af gerekend, blijft er een netto bedrag van 98 slagen over. Een woord van hulde mag dezen ijverigen golfspeler zeker niet worden onthouden. Hij behoort ongetwijfeld tot de beste golfspelers hier te lande, maar had tot nu toe déveine op wedstrijden. De 2en prijs verwierf de champioen der D.G.C. Jhr. Mr. R. Schuurbeque Boeye, die scratch stond en in 53+40=102 slagen, rond ging.

Met een handicap van 5 slagen, wonnen Mevrouw Hooft-Labouchere en Jhr. G.F. van Tets de four-some, echter niet dan na een spannenden strijd tegen Mevr. Hooft-de Pesters en Jhr. Mr. R. Schuurbeque Boeye, die hun 9 holes in 60 slagen deden. De winners volbrachten hun taak in 64-5=50 slagen.

Ten slotte had nog plaats een Putting competition voor damen en een Driving competition voor heeren. Deze wedstrijden werden gadegeslagen door eene grote menigte dames en heeren, die langzamerhand waren komen opdagen. Onder luide toejuichingen won jonkvrouwe Catherine de Beaufort de Putting competition; den tweeden prijs in deze wedstrijd verwierf mevr. Hooft-de Pesters.

Met een kolossale groote drive won jhr. L.M.J. Schuurbeque Boeye de Driving competition.

Voor hen, die met het terrein der D.G.C., bekend zijn, is het mogelijk wel interessant om te weten, dat de heer Boeye dreef tot vlak bij de put van de 1e hole, dus pl.m. 160 Meter.

Op het terrein der D.G.C. zullen waarschijnlijk dit seizoen nog een drietal huishoudelijke wedstrijden worden gehouden.

T.

Files

1897 782 15 NS.pdf

Collection

Citation

“Nederlandsche Sport (1897) 782,” NGA Early Golf, accessed May 21, 2019, http://nga-earlygolf.nl/golfarchief/index.php/items/show/2215.

Item Relations

This item has no relations.